• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Opmerkelijk: bolletjestrui Barguil tekent bij kleinere Franse ploeg

  Warren Barguil won 2 ritten en het bergklassement in de afgelopen Tour.

  Warren Barguil, de revelatie van de voorbije Tour de France, maakt de overstap van Sunweb naar Fortuneo-Oscaro. "Ik wou graag naar de bron terugkeren", zegt Barguil over zijn overstap naar de ambitieuze Noord-Franse ploeg. Ook Amaël Moinard zette zijn krabbel voor Fortuneo. Hij komt over van BMC.

  Warren Barguil werd geboren in Bretagne en dat was ook de ploeg waarvoor hij in 2011 voor het eerst van het profwielrennen proefde. Ondanks 2 ritzeges in de Vuelta van 2013 brak hij bij het grote publiek pas écht door in de afgelopen Tour de France.

  Barguil was een van de weinige renners die strijdlust vertoonden in het hooggebergte. Het leverde hem niet alleen twee ritzeges en de bolletjestrui op, maar ook de prijs voor de Superstrijdlust.

  Een nieuwe Franse held was geboren, de topploegen leken in de rij te staan voor Barguil. Toch kiest hij voor het bescheiden Fortuneo, een ploeg die op dit moment nog op continentaal niveau rijdt, maar die de ambitie heeft om door te groeien naar het hoogste niveau.

  "Scoren in belangrijkste koersen in ploeg met familiaal karakter"

  "Ik vind het een heel aantrekkelijk project bij Fortuneo", verklaart Warrren Barguil zijn beslissing. "De ploeg wil scoren in de belangrijkste koersen ter wereld, maar wil toch graag het familiale karakter bewaren."

  "Ik wil blijven koersen zoals ik in de Tour deed en mijn natuurlijke aanvalsdrift laten gelden. Bij Fortuneo rijd ik ook weer voor een ploeg uit mijn geboortestreek Bretagne. Dat speelde ook een belangrijke rol. Ik wou graag terugkeren naar de bron."