• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Neymar neemt afscheid van Barça-ploegmakkers. Op naar PSG!

  Neymar arriveerde in stijl in Barcelona.

  Er lijkt een einde te komen aan de transfersoap rond Neymar. De Braziliaanse stervoetballer liet zijn ploegmakkers bij Barcelona vandaag weten dat hij de club verlaat. Meer dan waarschijnlijk tekent hij eerstdaags een contract bij PSG.

  De transfer van Neymar richting PSG hangt al een tijdje in de lucht. De Franse topclub wil de opstapclausule, 222 miljoen euro, betalen om de Brazilaanse ster over te nemen van Barcelona. Daarmee zou Neymar met grote voorsprong de duurste voetballer aller tijden worden.

  Vandaag werd Neymar opnieuw in Barcelona verwacht voor de eerste trainingssessie op Spaanse bodem. Hij arriveerde in een blauwe sportbolide, trainde niet en deelde zijn ploegmakkers mee dat hij de Spaanse topclub verlaat voor een avontuur bij een andere club.

  Dat nieuws is ondertussen officieel bevestigd door Barcelona: "Neymar, vergezeld van zijn vader en manager, heeft ons vanochtend laten weten dat hij de club wil verlaten. We hebben hem gewezen op de uitkoopclausule van 222 miljoen euro in zijn contract. Dat bedrag moet in één keer betaald worden."

  "De speler blijft onder contract bij Barcelona, maar krijgt voorlopig wel de toestemming om niet deel te nemen aan de trainingen."

  Video player inladen ...

  De bevestiging van Barcelona:

  Neymar arriveerde in stijl in Barcelona: