• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nederlandse Voetbalbond kroont "Don Leo" tot bondsridder

  Beenhakker is intussen 75 jaar.

  Leo Beenhakker is door de Nederlandse Voetbalbond (KNVB) benoemd tot bondsridder. De 75-jarige Rotterdammer wordt bekroond voor zijn indrukwekkende loopbaan als trainer.

  Beenhakker was onder meer trainer van Ajax, Feyenoord en Real Madrid. Met de Spaanse club pakte hij drie landstitels. In Nederland werd hij drie keer kampioen (twee keer met Ajax en één keer met Feyenoord).

  Als bondscoach had hij het Nederlands elftal onder zijn hoede, maar ook Saudi-Arabië, Trinidad en Tobago en Polen. Ook werkte hij als technisch directeur en adviseur, onder meer bij Ajax, Feyenoord en Sparta Rotterdam.

  Maar de KNVB looft Beenhakker niet enkel voor zijn resultaten. "Leo verpersoonlijkt het type trainer dat zich verantwoordelijk voelt voor het voetbal. Het voetbal uit verleden, heden en toekomst. Hij laat zijn sport en zijn clubs nooit uit zijn gedachten gaan."