• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Louwagie: "Als de mentaliteit niet goed is, verliest zelfs Barcelona"

  Michel Louwagie: "Er is gezonde stress bij mij."

  AA Gent moet tegen Altach zijn hachje in Europa zien te redden. Manager Michel Louwagie heeft er een goed oog op. "Ik weet dat de spelers zullen reageren. Als we de juiste mentaliteit hebben, zullen we ons kwalificeren."

  AA Gent kon de voorbije twee seizoenen telkens overwinteren in Europa, nu dreigt de club al in de zomer uitgeschakeld te worden. Altach verdedigt in Oostenrijk een 1-1 uit de heenmatch.

  "Ik sta hier met een goed gevoel", zegt manager Michel Louwagie. "Ik weet dat de spelers zullen reageren. Ze weten hoe belangrijk deze wedstrijd is."

  "Toch is er bij mij ook wat gezonde stress. Logisch, want onze eerste twee wedstrijden waren niet van hoog niveau."

  "Maar dit is mijn 29e seizoen in het voetbal en het is niet de eerste keer dat de spelersgroep niet meteen geeft wat je ervan verwacht. Je moet hen wat tijd geven. We hebben ook veel tegenslagen en blessures. Zoveel heb ik nog nooit meegemaakt."

  "Uitschakeling niet goed voor status én voor waarde van spelers"

  "Kwalitatief is Gent beter dan Altach, maar beter zijn betekent ook een betere mentaliteit hebben. Als Barcelona de juiste mentaliteit niet heeft, verliest het ook. Kijk maar naar de match op PSG. Als we de juiste mentaliteit hebben, denk ik dat we ons kwalificeren."

  Een uitschakeling zou financieel geen ramp zijn, maar Louwagie somt toch een pak nadelen op. "De club is voldoende sterk geworden dat het ons niet zou remmen in onze expansie. Maar het is niet goed voor onze status, niet goed voor de waarde van de spelers en niet leuk voor de supporters en sponsors."