• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Campenaerts gaat voor goud op EK: "Ik koers om te winnen"

  Victor Campenaerts pakte zilver op het BK, na Yves Lampaert.

  Victor Campenaerts wil donderdag in Herning (Denemarken) een gooi doen naar de Europese titel in het tijdrijden. "Ik krijg een unieke kans, er doen heel wat toppers niet mee."

  "Als Bodnar een topdag heeft, wordt het moeilijk om hem te verslaan"

  Campenaerts (LottoNL-Jumbo) moest vorig jaar enkel de Spanjaard Jonathan Castroviejo laten voorgaan in Plumelec (Frankrijk). "Er viel toen weinig aan hem te beginnen, maar hij is er nu niet bij. Ook andere toppers zoals Tom Dumoulin of Tony Martin passen voor dit EK. Dit is een unieke kans die ik met beide handen moet grijpen", zegt Campenaerts.

  "Ik koers om te winnen en heb ambitie. Misschien mik ik te hoog, maar ik ga er wel voor. Brons of zilver is zeker geen tegenvaller, maar ik wil winnen. Vorig jaar viel alles in zijn plooi, had ik een superdag en pakte ik het zilver. Hopelijk ben ik donderdag even goed."

  De Pool Macej Bodnar is de te kloppen man volgens Campenaerts. "Hij won de slottijdrit in de Tour en is dus in vorm. Als hij een topdag heeft, wordt het moeilijk om hem te verslaan. Alleen, hij is niet iemand die zeer regelmatig presteert en de Tour ligt al een paar dagen achter ons."

  "Een tijdje na de Tour kan je op die supervorm teren, maar soms komt die terugslag heel snel, voel je de vermoeidheid en ik hoop gewoon dat hij niet in allerbeste doen is."

  "Parcours in Herning ligt binnen mijn mogelijkheden"

  Campenaerts deelt in Herning de kamer met Yves Lampaert, aan wie hij de Belgische titel tegen de klok moest laten. "We hebben de voorbije dagen al even gefantaseerd: het zou fantastisch zijn als we met twee op het podium zouden staan. Als we allebei top zijn, kan het."

  "Het is een parcours voor iemand die lang op de grote molen kan rijden, met veel rechte stukken en een paar technische bochtjes. Het is iets voor een renner met veel kracht in de benen. Het is niet biljartvlak, maar gaat ook niet fel omhoog."

  "Ik denk dat het een parcours is dat binnen mijn mogelijkheden ligt. Het is een mooi parcours. Dinsdag heb ik het verkend in mooie, droge weersomstandigheden. Donderdag voorspellen ze regen, dus dat wordt nog even aanpassen", concludeert Campenaerts.

  Campenaerts verkende het parcours in Herning met De Weert en Lampaert: