• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Damme overweegt terugkeer naar België: "Mijn kinderen wenen aan telefoon"

  Jelle Van Dame met zijn kinderen.

  Jelle Van Damme wordt in de Belgische pers gelieerd aan Antwerp FC. Stamnummer 1 zou de verdediger willen terughalen uit de VS. Van Damme geeft toe dat er iets knaagt.

  "Als ik puur aan mezelf denk, dan zit ik goed in Los Angeles", zegt Van Damme, de aanvoerder van LA Galaxy. "Maar als ik aan mijn kinderen denk, wil ik terugkeren naar België."

  "Ik weet dat de Belgische pers schrijft dat er in België interesse voor mij is. De Belgische clubs kennen mijn situatie en LA Galaxy kent mijn situatie."

  "LA heeft me altijd met respect behandeld en geholpen waar het kon. Maar ik voel in mijn tweede jaar aan dat het steeds zwaarder wordt."

  "Mijn kinderen zijn 6 en 7. Ze zijn op een leeftijd gekomen waarop ze zeggen dat ze hun papa missen en nodig hebben. Als we elkaar via de computer bellen en als ze dan ook nog eens beginnen te wenen, dan is dat hartverscheurend."

  "Dus denk ik daar over na. Enkele clubs in België tonen interesse, maar meer kan ik er niet over zeggen. Wellicht meer toelichting over enkele dagen."

  Jelle Van Damme met zijn kinderen: