• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Rode Duivel U19 Azzaoui wordt door Wolfsburg uitgeleend aan Willem II

  Azzaoui in actie bij de nationale ploeg op het WK U17.

  Ismaïl Azzaoui trekt dit seizoen het shirt van Willem II aan. De 19-jarige flankaanvaller wordt door de Nederlanders een seizoen gehuurd van Wolfsburg, waar hij zich na een zware blessure niet meer kon doorzetten.

  Azzaoui kreeg zijn jeugdopleiding bij Anderlecht en Tottenham en belandde in de zomer van 2015 in Wolfsburg. Hij speelde dat jaar ook een sterk WK U17 in Chili met de Belgische nationale ploeg. 

  De Belg met Marokkaanse roots mocht in zijn debuutseizoen in Duitsland twee keer invallen in het eerste elftal. Maar vorig seizoen ging volledig de mist in voor Azzaoui door gescheurde kruisbanden.

  "Dat is alweer even geleden", zegt Assaoui op de website van Willem II. "Ik train nu zo'n twee weken bij Willem II mee en dat gaat iedere dag beter. Ik wil iedere training sterker worden en kijk er ontzettend naar uit om aan de competitie te beginnen."

  "Voordat ik naar Nederland kwam heb ik mensen wel eens horen zeggen dat in Nederland niet zo hard getraind wordt, maar daar is hier absoluut niets van te merken. Met deze trainers en spelers werken we erg hard aan onze speelstijl en fitheid. Dat bevalt me erg goed."

  Willem II is het gewoon met jonge Belgen te werken. Azzaoui komt in Tilburg Jordy Croux tegen en vier landgenoten verlieten deze zomer de club: Derrick Tshimanga (OH Leuven), Funso Ojo (Scunthorpe United), Dries Wuytens (Heracles) en Obbi Oularé (Antwerp).