• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Preud'homme: "Heb 3-4-3 ook geprobeerd, maar niet iedereen stond ervoor open"

  Michel Preud'homme heeft nog altijd veel contact met de mensen bij Club.

  VISTA!, de nieuwe voetbaltalkshow van HLN.be en Proximus 11, had Michel Preud'homme te gast. Ondanks zijn vakantie gaf de voormalige Club Brugge-coach toe zijn ex-club nog goed te volgen.

  "Ik denk dat ze klaar zijn voor woensdag"

  Michel Preud'homme gaf bij Club Brugge het stokje door aan Ivan Leko. Maar vanuit zijn vakantieoord in Frankrijk heeft hij de eerste matchen van blauw-zwart toch gevolgd.

  "In 2 matchen heeft Club 1,5 match goed gespeeld", zag hij. "Tegen Basaksehirspor was Club zeer sterk in de eerste helft en leken de Turken wat slap."

  "Maar de 2e helft gaf een totaal ander beeld. Daar ging het spijtig genoeg verkeerd. Toch denk ik dat ze klaar zullen zijn voor woensdag."

  "Spelers wilden geen 3-4-3, dus deden we het zonder dat ze het doorhadden"

  Intussen is de hand van Leko bij Club Brugge al merkbaar. De Kroaat probeert het met 3 verdedigers, iets waar Preud'homme ook nog mee experimenteerde. "Ik heb vorig seizoen ook een paar keer een 3-4-3 gebruikt. Maar enkele spelers stonden daar toen niet voor open."

  "Ik vind het een goed systeem. Ik heb de indruk dat het het basissysteem van Club wordt. Maar het zal misschien niet voor elke match de oplossing zijn. Dan moet je op een ander systeem kunnen terugvallen."

  Preud'homme legde in Vista ook uit hoe hij zijn spelers ondanks de tegenkanting in zijn experiment liet meegaan. "We waren kampioen geworden in een 4-3-3-systeem en de spelers begrepen niet goed waarom we moesten veranderen. Dus hebben we één speler gewoon wat hoger gezet. Zo schakelden ze toch om, zonder dat ze het wisten."

  "Ga volgende Europese verplaatsing mee met Club"

  Sportieve plannen heeft Michel Preud'homme nog niet. Hij geniet nog volop van zijn sabbatperiode. Wat wel zeker is, is dat hij komend weekend in het stadion aanwezig zal zijn als Club Brugge Eupen ontvangt.

  "Ik was graag ook meegeweest met Club naar Turkije, maar ik zal dan de volgende Europese verplaatsing met het vliegtuig meegaan, het liefst in de Champions League natuurlijk."