• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Diagnose van Ben Hermans: breuken in pols, grote teen, borstbeen + 3 gebroken tanden

  Ben Hermans wordt in een ziekenwagen gelegd.

  Ben Hermans heeft rit 3 in de Ronde van Polen niet zonder kleerscheuren overleefd. Onze landgenoot van de BMC-ploeg liep heel wat vervelende blessures op bij een kwalijke val.

  Terwijl Dylan Teuns gisteren in Polen het hoge woord voerde met een prachtige overwinning verging het Ben Hermans heel wat minder goed. De ploegmaat van Teuns raakte onzacht in aanraking met het asfalt en werd meteen naar een ziekenhuis gevoerd.

  De diagnose is niet min. BMC meldt dat Hermans heel wat breuken en andere averij opgelopen heeft.

  "Ben heeft zijn rechterpols en grote linkerteen gebroken en heeft ook een breuk opgelopen in zijn borstbeen. Verder zijn er 3 tanden afgebroken en sukkelt hij met veel kneuzingen en schaafwonden, onder meer in zijn gezicht", zegt de ploeg.

  "De scans hebben gelukkig geen gebroken wervels of interne bloedingen aan het licht gebracht. We mogen dus nog van geluk spreken, want dit had erger kunnen aflopen. Een operatie is op dit moment niet nodig."

  "Ben blijft ter observatie in het ziekenhuis. Hij heeft immers heel even het bewustzijn verloren na zijn val. Zijn hersenschudding moet van nabij opgevolgd worden."

  BMC schat de inactiviteit van Hermans op 4 tot 6 weken. "Zodra hij weer in België is en zijn toestand al wat geëvolueerd is, kunnen we die prognose wat concreter maken."

  "Ik heb veel pijn"

  Hermans heeft intussen zelf ook gereageerd op de gebeurtenissen. "Ik kan me niet precies herinneren wat er gebeurd is, maar ik denk dat we met een hoge snelheid aan het afdalen waren toen enkele renners in een bocht in paniek raakten en hard begonnen te remmen. Ik zat kort op een renner voor mij, waardoor ik moest uitwijken en tegen een railing gebotst ben", zegt Hermans.

  "Ik heb vannacht een paar uur kunnen slapen, maar ik heb veel pijn. Vooral aan mijn pols en tanden. Ik heb ook last van mijn armen. Die kan ik momenteel niet echt bewegen. Mijn borstbeen maakt het ook moeilijk om iets te doen. Dit is uiteraard een serieuze domper."