• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bolt: "Kranten zullen schrijven: Onklopbaar, onstopbaar"

  Bolt hangt na het WK zijn loopschoenen aan de haak.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Usain Bolt loopt zaterdag de laatste individuele 100 meter uit zijn carrière. "Ik heb mezelf bewezen en mijn doel bereikt", vertelt de Jamaicaan op een persconferentie. Hij deed ook enkele suggesties voor de krantenkoppen die hij nadien hoopt te zien.

  Usain Bolt wil op het WK atletiek in schoonheid afscheid nemen van de sport die hij jarenlang gedomineerd heeft. De drievoudige olympische kampioen op de 100 meter komt zaterdag voor het laatst in actie op dat nummer. De week erop loopt hij nog de 4x100 meter met de Jamaicaanse estafetteploeg.

  "Ik leef hier niet anders naartoe dan anders", vertelt Bolt over zijn voorbereiding. "Ik heb altijd vertrouwen, ik doe altijd mee om te winnen. Deze zaterdag en ook volgende zaterdag."

  Volgens Justin Gatlin is de kans niet onbestaande dat Bolt later een comeback maakt. "Ik weet niet waarom hij dat zegt", reageert Bolt. "Ik heb alles bereikt wat ik wou doen. Ik ga hem eens vragen of hij niet elke ochtend opstaat met pijn. Ik ben blij dat ik met pensioen kan."

  Stel dat Bolt zaterdag niet wint op de 100 meter, gaat hij dan toch niet door? "Dat gaat niet gebeuren", is het antwoord duidelijk.

  De 31-jarige superster weet ook al welke krantenkoppen hij wil zien na zijn laatste wedstrijd. "Onklopbaar, onstopbaar. Hebben jullie dat? Schrijf maar op", grapt hij tegen de verzamelde pers.