• home
 • video
 • pas verschenen

  Tielemans krijgt uitstekend rapport: "Maar ik ben gefrustreerd"

  Tielemans oogst meteen lof bij zijn debuut.

  0 / 0
  Youri Tielemans (20) heeft zijn eerste officiële wedstrijd bij Monaco niet gemist. In de Franse Supercup nam de ex-Anderlecht-speler het spel op het middenveld meteen in handen. "We hadden kunnen winnen", toonde Tielemans zich toch wat ontgoocheld.

  "Veelbelovend debuut"

  De Franse vakpers is zeer te spreken over het debuut van Youri Tielemans bij Monaco. Zo geeft France Football de 20-jarige middenvelder 7/10, het beste rapport van de Monaco-spelers. Ter vergelijking: Falcao (4/10) en Mbappé (5/10) kregen veel minder lof.

  "Tielemans is de opvolger van Bakayoko op het middenveld van Monaco en was een lichtpunt in de eerste helft met zijn agressiviteit en zijn technische vaardigheid", luidt het.

  "De Belgische international eiste de bal op en maakte er vooral goed gebruik van. Dat toont zijn assist voor Sidibé aan. Dit is een veelbelovend debuut."

  "Trots zijn op onze prestatie"

  Hoe reageerde Youri Tielemans zelf? "Er overheersen meerdere gevoelens: ontgoocheling, boosheid en frustratie. We hadden vandaag kunnen winnen", reageerde Tielemans kort na de wedstrijd.

  "Na een uitstekende eerste helft stond het 1-0. We wilden die score vasthouden, maar PSG scoorde twee keer op korte tijd en dan werd het moeilijk."

  "We willen de lijn van vorig jaar doortrekken. We willen hetzelfde spel brengen en ik hoop dat het beter en beter gaat. We moeten trots zijn op onze prestatie. We hebben tot het einde gevochten en dat moeten we onthouden."