• home
 • video
 • pas verschenen

  Ricciardo over Verstappen: "Als hij een man is, dan geeft hij zijn fout toe"

  Hommeles bij Red Bull.

  De ploegbazen van Red Bull moeten weer een brandje blussen. Max Verstappen tikte ploegmaat Daniel Ricciardo al in de tweede bocht uit de GP van Hongarije. "Ik kan nu dingen roepen, maar het gaat me vooral over de manier waarop Max zal antwoorden."

  "Als Max excuses inroept, dan hebben we een probleem"

  "Het is frustrerend", zuchtte Daniel Ricciardo meteen na zijn opgave. De Australiër zag hoe Max Verstappen in de tweede bocht van de race de binnenbocht veel te hard aansneed. De Nederlander tikte zijn ploegmaat aan, Ricciardo moest de strijd staken.

  "Het gebeurde in de 2e bocht van een race van 70 ronden. Ik weet dat teammaats elkaar willen kloppen, maar dit was geen inhaalmanoeuvre. Dit was een emotioneel antwoord. Max ziet me passeren en wil het goedmaken, maar hij verpest het."

  "Of hij te agressief was? Komaan, dat antwoord kennen jullie zelf toch ook", vertelde Ricciardo aan de media.

  "Ik kan nu wel dingen roepen, maar het gaat me nu over de manier waarop Max zal antwoorden. Hij kan een antwoord van iemand van zijn leeftijd geven of hij kan antwoorden als een man en zijn fout toegeven. Maar als hij excuses inroept, dan hebben we een probleem."

  Verstappen: "Ik bied mijn excuses aan"

  Max Verstappen reageerde kort: "Het laatste wat je wilt is je teamgenoot uit de race rijden. Het was ook absoluut niet de bedoeling. Ik bied Daniel dus mijn excuses aan."

  "Wat er gebeurde? Ik moest hard remmen en blokkeerde. Daarna kon ik niets meer doen."

  Beelden van het oorlogje in het Red Bull-kamp