• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Monaco moet Supercup aan PSG laten, ondanks assist Tielemans

  Dani Alves kroonde zich tot matchwinnaar bij PSG.

  0 / 0
  Bekerwinnaar PSG mag voor de vijfde keer op rij de Trophée des Champions, de Franse Supercup, in zijn prijzenkast zetten. Landskampioen Monaco kwam dankzij een assist van Tielemans op voorsprong, maar nieuwkomer Dani Alves redde PSG met een goal en een assist.

  Tielemans verovert de harten

  Voor Monaco, dat met Silva, Dirar, Bakayoko, Germain en Mendy heel wat belangrijke pionnen van zijn kampioenenploeg zag vertrekken, was het nog wat wennen. Maar één speler in het rood-witte shirt voelde zich meteen als een vis in het water: Youri Tielemans.

  De Rode Duivel ontpopte zich tot de draaischijf op het middenveld en veroverde meteen de Monegaskische harten met een prachtige assist op Djibril Sidibe. De Fransman werkte minstens even knap af met een opwippertje. 

  Dani Alves toont zijn klasse

  Maar ook bij PSG loopt een nieuwkomer rond en dat is geen kleine naam: Dani Alves demonstreerde zijn klasse van bij Barcelona en Juventus met een prachtige vrije trap. Zijn raket verdween onhoudbaar in de linkerhoek.

  De Braziliaan liet tien minuten later nog eens van zich spreken. Meunier bediende zijn kersverse ploegmaat aan de achterlijn en die schilderde de bal perfect op het hoofd van Rabiot: 1-2, goed voor de zevende Supercup voor de Parijzenaars.