• home
 • video
 • pas verschenen

  Rivera wint uitgeregende WT-koers in Londen, D'hoore wordt 6e

  Coryn Rivera juicht, Jolien D'hoore (achteraan in het midden) buigt het hoofd.

  Coryn Rivera heeft na de Ronde van Vlaanderen ook de Prudential Ride Londen Classique op haar naam geschreven. De Amerikaanse won na een dag vol regen de groepssprint. Jolien D'hoore plaatste zich op de zesde plaats.

  Een dag voor de mannen rijden ook de vrouwen hun WorldTour-wedstrijd door Londen. Het weer was hen niet goed gezind. Het parcours mag dan niet al te veeleisend zijn, de regen maakte er toch een zware koers van.

  Uiteindelijk stormde na 66 kilometer toch een omvangrijke groep op de pittoreske finish aan The Mall, vlak bij Buckingham Palace. In de Ronde van Vlaanderen bewees de 24-jarige Coryn Rivera al dat ze aalvlug is en ook nu had de Amerikaanse haar snelle benen weer meegenomen.

  Rivera verwees Lotta Lepistö, de winnares van Gent-Wevelgem, naar de 2e plaats. Met ook nog Brennauer, Vos en Wild eindigden heel wat grote namen in de top 5. Jolien D'hoore bleef in de strijd om de 6e plaats net wereldkampioene Dideriksen voor. "Ik had nooit echt het goeie gevoel", gaf ze achteraf toe.