• home
 • video
 • pas verschenen

  Kevin Durant haalt Guinness Book: NBA-ster geeft live sportles aan 3.459 kinderen

  De ster van de Golden State Warriors in actie.

  Kevin Durant is momenteel op doortocht in India. Van die gelegenheid maakte hij gebruik om zijn vernuft te tonen tijdens de grootste sportles ooit. Met zijn 3.459 studenten haalde de Amerikaanse NBA-ster riant het Guinness Book of World Records.

  Durant: "Een eer om al deze kinderen te mogen coachen"

  Maakt Kevin Durant, Most Valuable Player van de afgelopen NBA-finales, werk van een carrière als basketbalcoach? Zijn eerste les was alvast een geslaagde binnenkomer.

  Om het basketbal in India weer te doen "boomen", werd de NBA Academy India opgericht. In basketbalcentra over heel India worden de grootste talenten klaargestoomd voor het grote werk. Om het project in het leven te roepen, kwam sterbasketter Kevin Durant zijn kunstjes tonen.

  En dat was een succes. Zelf gaf hij het beste van zichzelf in Delhi, maar via satelliet konden ook andere jongens en meisjes over heel het land de les volgen. In totaal bootsten 3.459 kinderen de lepe trucjes van Durant na, een prestatie waarmee het NBA-programma meteen het Guinness Book of World Records haalde.

  "Mijn liefde voor het basketbal delen met duizenden jongens en meisjes was een ongelooflijke ervaring. Het was een hele eer om deze fantastische kinderen te mogen coachen en deel uit te maken van deze speciale dag", reageerde Durant.

  Enkele sfeerbeelden van de recordpoging: