• home
 • video
 • pas verschenen

  Barça-spelers: "Wij willen allemaal dat Neymar blijft"

  Neymar staat dicht bij een overgang naar PSG.

  De voorbereiding op het nieuwe seizoen wordt bij Barcelona overschaduwd door een mogelijke transfer van sterspeler Neymar, die flirt met PSG. "Welke beslissing hij ook neemt, we moeten hem steunen", reageren ploegmakkers Iniesta en Suarez.

  "Hoe sneller klare wijn kan geschonken worden, hoe beter"

  Barcelona is op dit moment in de Verenigde Staten ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. De geruchten over een mogelijke transfer van Neymar naar PSG voor een recordsom van 222 miljoen euro doen al weken de ronde.

  "We zouden liever hebben dat de mensen er niet zoveel over zouden spreken", vertelde aanvoerder Andres Iniesta op een persconferentie. "Maar eigenlijk is er maar één manier waarop hier een einde aan gemaakt kan worden, en dat is wanneer Neymar er zelf iets over zegt."

  "Ik heb altijd gezegd dat hij één van de beste spelers ter wereld is en ik hoop dat hij nog lang in Barcelona blijft. Dat zou fantastisch nieuws zijn voor hem en voor de club. Ik twijfel er geen moment aan dat wij allemaal willen dat hij blijft."

  "Hoe sneller klare wijn kan geschonken worden, hoe beter voor ons allemaal, inclusief Neymar", vult Luis Suarez aan. "Wij willen uiteraard dat hij blijft. Hij zal zich op het gepaste moment uitspreken. Welke beslissing hij ook neemt, wij moeten hem gewoon steunen."

  "Vreemd om nu tegen Real Madrid te moeten spelen"

  In het kader van de International Champions Cup neemt Barcelona het zondag in Miami op tegen aartsrivaal Real Madrid. "Het is een beetje vreemd om tegen Madrid te spelen in het voorseizoen en zo ver van huis. Maar het maakt deel uit van de voorbereiding en het zal een leuke en speciale wedstrijd worden, want het blijft een Clasico", aldus Iniesta.

  "Hopelijk kunnen we een mooie show verzorgen, maar het is nog vroeg in het seizoen. Wat nu telt is ritme opdoen en vertrouwen winnen."

  Neymar stelde gisteren zijn nieuwe voetbalschoenen voor: