• home
 • video
 • pas verschenen

  9 maanden na vliegtuigramp keert Chapecoense-overlever terug tegen Barcelona

  Ruschel is 1 van de 6 overlevers van de crash.

  Alan Ruschel, één van de drie Chapecoense-spelers die de vliegtuigramp van vorig jaar overleefde, zal op 7 augustus zijn terugkeer vieren. 9 maanden na de crash, die het leven kostte aan 71 mensen, zal hij erbij zijn tegen Barcelona in de jaarlijkse galawedstrijd van de Catalanen.

  Ruschel is 1 van de 6 mensen die de vliegramp eind november in de buurt van de Colombiaanse stad Medellin overleefde. 3 spelers van de Braziliaanse eersteklasser Chapecoense kwamen er levend vanaf: Ruschel, Neto en doelman Jackson Follmann. Bij de keeper moest een been worden geamputeerd.

  Ruschel lag na de ramp 2 weken in het ziekenhuis en moest een operatie aan zijn rug ondergaan. De Braziliaanse verdediger hervatte onlangs voorzichtig de training bij zijn club. Op 7 augustus maakt hij normaal zijn comeback in de wedstrijd tegen Barcelona in de jaarlijkse Joan Gamper-trofee.

  "De terugkeer van Alan wordt een belangrijke stap in zijn herstel en in de wederopbouw van de club", meldde Chapecoense vrijdag in een verklaring.

  Ruschel werkt hard aan zijn terugkeer: