• home
 • video
 • pas verschenen

  Tossato gaat na wielercarrière van 20 jaar aan de slag als sportdirecteur bij Team Sky

  Tossato was lange tijd aan het werk bij Quick-Step.

  Matteo Tossato heeft zijn leven na de koers een nieuwe wending gegeven. De 43-jarige Italiaan wordt sportdirecteur bij Team Sky en debuteert morgen al in zijn nieuwe rol. Team Sky maakte het nieuws zelf bekend op zijn website.

  Na een carrière van meer dan twintig jaar in het peloton heeft Matteo Tossato voor een nieuwe functie binnen de wielrennerij gekozen. De ex-renner van Fassa Bortolo en Quick-Step gaat morgen in de Ronde van Polen aan de slag als sportdirecteur bij Team Sky.

  "Aanvankelijk had ik gehoopt nog een jaar verder te kunnen fietsen, maar het werd al snel duidelijk dat het tijd was om te stoppen en nieuwe dingen te proberen", zegt Tossato op de website van Sky.

  "Tijdens de Giro werkte ik voor fietsmerk Pinarello en daar sprak ik enkele keren met manager Dave Brailsford. We hadden het daarbij over een samenwerking. Als renner heb ik vaak tegen Sky gestreden. Ik kon toen al merken wat voor een indrukwekkende ploeg het is en hoe ze altijd naar het hoogste streven. Dat wil ik ook doen en dus is het voor mij heel opwindend deel uit te maken van het team."

  De 43-jarige Italiaan zette eind vorig seizoen een punt achter zijn actieve wielercarrière. Hij droeg onder meer het shirt van Fassa Bortolo, Quick-Step en Tinkoff. De Italiaan startte in 34 grote rondes, met een ritzege in de Tour 2006 en de Giro 2001 als hoogtepunten, en ruim 50 klassiekers.