Ga naar de inhoud

Red Panthers mogen India vervangen op gloednieuwe Hockey Pro League

 vr 28 juli 2017 15:07
De Red Pathers staan 14e op de wereldranglijst.
De Belgische hockeyvrouwen mogen deelnemen aan de Hockey Pro League, een nieuwe prestigieuze landencompetitie. Na het afhaken van India was er een plaats vrijgekomen en België stond als eerste reserve aangeduid. Bij de mannen is België automatisch verzekerd van startrecht.

De Hockey Pro League start in 2019 en wordt gespeeld tussen januari en juni in de vorm van heen- en terugwedstrijden tussen negen landen. De Belgische vrouwen (FIH-14) zullen het opnemen tegen Argentinië (FIH-3), Australië (FIH-5), China (FIH-8), Groot-Brittannië (FIH-2), Duitsland (FIH-7), Nederland (FIH-1), Nieuw-Zeeland (FIH-6) en de Verenigde Staten (FIH-4).

De komende maanden geeft de hockeyfederatie meer details over het nieuwe format, inclusief het speelschema. De federatie zou samen met het IOC ook de mogelijkheid onderzoeken om via het nieuwe toernooi tickets aan te bieden voor deelname aan de Spelen van 2020 in Tokio.

De Red Lions waren al zeker van hun plek in het mannentoernooi. Zij nemen het op tegen Argentinië (FIH-1), Australië (FIH-2), Engeland/Groot-Brittannië (FIH-7), Duitsland (FIH-3), Nederland (FIH-4), Nieuw-Zeeland (FIH-8), Pakistan (FIH-14) en Spanje (FIH-9).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.