• home
 • video
 • pas verschenen

  Polsstokspringster Fanny Smets mag als 18e Belgische atleet naar het WK

  Smets vestigde een nieuw Belgische record op een meeting in Leverkusen.

  Ook polsstokspringster Fanny Smets mag haar ticket voor het WK in Londen boeken. De 31-jarige Smets verscherpte gisteren nog het Belgisch record in openlucht. Met een sprong van 4,46 meter wordt ze nu opgevist voor het WK in Londen.

  Na de late kwalificaties van Maudens en Berings wordt nu ook Fanny Smets opgevist voor het WK Atletiek komende maand in Londen. Smets sprong gisteren nog naar een Belgische record op een meeting in Leverkusen.

  Smets heeft ook het nationaal indoorrecord polsstokspringen in handen. De Belgische, geboren in Keulen, mag als achttiende Belgische atleet naar het WK. Maandag werd een eerste selectie met 15 namen bekendgemaakt met Nafi Thiam, Philip Milanov en de Belgian Tornados als meest opvallende namen.