• home
 • video
 • pas verschenen

  Neemt Sagan wraak voor Tourdébacle? Volg bergachtige Ronde van Polen vanaf morgen live

  Tim Wellens verschijnt straks niet aan de start in Polen.

  Nog geen week na de aankomst van de Tour staat met de Ronde van Polen opnieuw een rittenkoers op het WorldTour-programma. Met de aanwezigheid van Peter Sagan, Vincenzo Nibali en Rafal Majka is het peloton in Polen van een opvallend stevige portie peper en zout voorzien. De renners gaan in een meerdaagse tocht van zeven etappes bovendien op zoek naar een opvolger voor Tim Wellens. Lees hier alles wat u moet weten over de 74e Ronde van Polen.

  Wederoptredende wereldkampioen wil Tour vergeten

  Na zijn vermeende elleboogkwak aan het adres van Mark Cavendish is Peter Sagan straks in Polen terug van weggeweest. De Slovaakse wereldkampioen treedt voor het eerst sinds zijn diskwalificatie in de Tour in competitie en heeft de batterijen voor een sterk naseizoen opgeladen met een verplichte vakantie in Monaco.

  Sagan won de Ronde van Polen in 2011, maar wil dit jaar vooral weer ritme opdoen met het oog op wat nog komt. Naast de wereldkampioen maakt ook Rafal Majka voor Bora-Hansgrohe zijn terugkeer in het peloton. De Pool heeft in zijn thuisland iets recht te zetten na een jammerlijke en vooral pijnlijke val in de Tour.

  Sagan wordt uit de Tour genomen na elleboogstoot in volle sprint:

  Wellens op een winterse dag in juli

  Vorig jaar toonde Tim Wellens zich de sterkste van het pak in Polen. De renner van Lotto-Soudal maakte indruk in een doorregende vijfde etappe. Gesteund door de barre weersomstandigheden schudde Wellens een solo van meer dan 40 kilometer uit de benen.

  Zijn dichtste achtervolgers zouden op meer dan vier minuten stranden, terwijl 85 van de 185 gestarte renners die dag de remmen dichtknepen. Wellens liet het niet aan zijn hart komen en stoomde in de tijdrit twee dagen later door naar de eindzege.

  Wellens fietst de tegenstand op een hoopje in doorregende etappe

  Beloftevolle Belgen: Teuns, De Plus en De Tier

  Tim Wellens verschijnt dit jaar niet aan de start, maar dat betekent niet dat er geen kans is op Belgisch succes. Met Dylan Teuns (eerder deze week nog indrukwekkend eindwinnaar in Wallonië), Laurens De Plus en Floris De Tier oogt het Belgische deelnemersveld goed gestoffeerd.

  Reken daar ook nog eens de ervaring bij van mannen als Maxime Monfort, Ben Hermans en Bart de Clercq en dan weet elke wielerliefhebber dat er in het heuvelachtige landschap van Polen wel mogelijkheden schuilen.

  Dylan Teuns heerst in de Ronde van Wallonië:

  Kwieke kopmannen: Nibali, Yates, Jungels, Poels

  Vorig jaar viel een groot deel van de Ronde van Polen nog samen met de Ronde van Frankrijk en dat liet zich ook merken in een minder deelnemersveld. Anno 2017 is dit toch even anders.

  Hoewel de Froomes en Bardets van deze wereld stilaan aan rust beginnen te denken, verschijnen met Nibali, Yates, Jungels, Majka, Rui Costa, Dennis, Van Garderen, Poels en Spilak aardig wat grote namen aan de start in Krakau. 

  Vooral die laatste is er eentje om in de gaten te houden. Spilak won recentelijk nog de Ronde van Zwitserland en is tuk op rittenkoersen van één week. 

  Herbekijk hier de triomfen van Spilak in de Ronde van Zwitserland:

  23 beklimmingen, drie aankomsten bergop

  Het belooft dit jaar een editie te worden voor de betere klimmers in Polen. Met 23 beklimmingen netjes verspreid over zeven etappes wordt het voor de sprinters moeilijk om iets te rapen. Enkel de eerste en de vierde etappe lenen zich op papier tot een spurt.

  De drie aankomsten bergop en de afwezigheid van een volwaardige tijdrit spelen uiteraard nog eens extra in de kaart van de betere fladderaars.

  Live op Sporza.be

  De Ronde van Polen is elke dag live te volgen op Sporza.be met een tekstverslag. De starttijden van de etappes:

  Rit 1: 13.25u
  Rit 2: 13.20u
  Rit 3: 15.00u
  Rit 4: 13.05u
  Rit 5: 13.30u
  Rit 6: 14.05u
  Rit 7: 15.27u