• home
 • video
 • pas verschenen

  Mario Been moet na twee maanden al opkrassen bij APOEL Nicosia

  "Dit heb ik nog nooit meegemaakt."

  Het Cypriotische avontuur van Mario Been is geen voltreffer geworden. De ex-trainer van Genk ging met zijn ploeg onderuit in de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League. Genoeg voor het clubbestuur om zijn jaarcontract te ontbinden.

  APOEL stelde Been op 26 mei aan als hoofdcoach, maar neemt nu al opnieuw afscheid van de Nederlander. De landskampioen van Cyprus slaagde er niet in om zijn heenronde in de derde voorronde van de Champions League tot een goed einde te brengen. APOEL verloor met 1-0 bij het Roemeense Viitorul Constanta.

  "De mensen hebben weinig geduld en nemen dan een dusdanige beslissing", zei Been aan RTV Rijnmond, een lokale zender in Nederland. "De fans zijn ontevreden na die ene nederlaag en de voorzitter luistert daarnaar. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. In de thuiswedstrijd was alles nog mogelijk om de kwalificatie af te dwingen."

  Ook zijn Nederlandse assistent Damiën Hertog en physical coach Bart Caubergh (ex-Genk) mochten beschikken bij de club van Igor De Camargo. Vorig seizoen was Been nog assistent van Dick Advocaat bij Fenerbahçe. Eerder was hij trainer van Feyenoord en Racing Genk.