• home
 • video
 • pas verschenen

  "Terechte uitslag" versus "Er wilde maar één ploeg winnen"

  Beide ploegen konden niet scoren.

  Antwerp en Anderlecht hebben de competitie geopend met een scoreloos gelijkspel. Hoe reageren de twee kampen? "We hadden gewoon moeten scoren", sakkert Matz Sels. Zijn collega aan de overkant: "Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn en dat heb ik getoond."

  Bolat: "Hoop dat ik de twijfels heb weggespeeld"

  • Wim De Decker (assistent Antwerp): "We komen van heel ver. De voorbije maanden is er al veel gebeurd. We beginnen met een gelijkspel: op basis van de eerste helft verdienden we misschien meer, na de tweede helft mogen we blij zijn. Al bij al is dit een billijk gelijkspel. Dit is een terechte uitslag voor beide clubs. De sfeer is hier gekend, het voetbal zal wel komen."
  • Sinan Bolat (doelman Antwerp): "Dit is zeker en vast een droomdebuut. Deze groep heeft twee maanden heel hard gewerkt om dit op het veld te laten zien. We zijn ontzettend blij met dit gelijkspel. We hebben in de eerste helft goed gedomineerd, in de tweede helft wisten we dat ze zouden komen. Ik heb zelf mijn job gedaan. Daarvoor ben ik hier. Ik hoop dat ik alle twijfels heb weggespeeld. Die twijfels waren normaal na mijn passage in Brugge. Maar ik heb nooit aan mezelf getwijfeld. Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn en dat heb ik getoond."
  • Obbi Oularé (pas gisteren overgekomen van Watford): "0-0 tegen het grote Anderlecht in onze eerste match: ik denk dat iedereen tevreden is. Ik was mentaal voorbereid op deze match. Ik denk dat ik de ploeg goed geholpen heb. Of ik speelgerechtigd was? Ik hoop het ook."

  Kums: "Volgende keer vanaf de eerste helft dominant"

  • Matz Sels (doelman Anderlecht): "Antwerp kon in de eerste helft een paar keer dreigen, maar we hebben in deze wedstrijd heel weinig weggegeven. Er verdiende maar één ploeg om te winnen en dat was Anderlecht. We hebben toch enkele grote kansen gehad. Het is jammer dat we niet konden scoren. In de tweede helft wou maar één ploeg winnen. We hadden gewoon moeten scoren."
  • Sven Kums (Anderlecht): "Als je hier je eerste wedstrijd speelt met deze supporters, dan weet je dat het begin moeilijk wordt. Er was weinig ruimte om te voetballen. Daar waren we op voorbereid. In de tweede helft ging het veel beter. We speelden bijna de hele tweede helft op hun veld en hadden ook enkele goeie kansen. We waren na de pauze dominant en hebben getoond dat we er ook op fysiek vlak staan. Hopelijk doen we dat de volgende keer vanaf de eerste helft."

  Bölöni: "Standgehouden dankzij hart en publiek"

  • Laszlo Bölöni (coach Antwerp): "Of we dit punt als een zege kunnen zien? Dat zou ik niet zeggen, dit is gewoon een goed begin van ons kampioenschap. In de eerste helft hebben we Anderlecht goed opgevangen en hadden we misschien zelfs kunnen scoren. Maar na de pauze hebben we standgehouden dankzij ons hart en publiek. Bolat? Hij stond zo ver van mij, ik heb er niet te veel van gezien."
  • René Weiler (coach Anderlecht): "Frustratie? Dit is voetbal. Dit was de match die we verwacht hadden, met veel emoties bij Antwerp in de beginfase. Op het einde zag je bij hen veel spelers met krampen. We hebben geprobeerd om kansen te creëren, maar dat was niet makkelijk. Ik ben niet echt tevreden over het resultaat, maar de manier waarop we in de tweede helft gespeeld hebben staat me wel aan."