• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: VS veroveren zesde Gold Cup met twee pareltjes

  De Verenigde Staten mikken nu op kwalificatie voor het WK.

  De Verenigde Staten mogen een zesde Gold Cup in hun trofeekast zetten. In de finale van het landenkampioenschap van Noord- en Midden-Amerika vloerden ze Jamaica met 2-1. De beslissing viel pas in het slot dankzij een strak schot van Jordan Morris.

  Jozy Altidore toonde zich de bedrijvigste Amerikaan, maar doelman Andre Blake lag dwars op een afstandsschot. Ook bij de rebound was de Jamaicaan sneller dan  Kellyn Acosta, maar de aanvoerder liep zo een handblessure op en moest worden vervangen.

  Bij diens vervanger Dwayne Miller had Altidore meer geluk. Op slag van rust nagelde hij een vrije trap enig mooi buiten het bereik van de Jamaicaanse reservedoelman.

  Maar Jamaica bewees na de pauze dat het geen toevalstreffer was dat het titelverdediger Mexico had uitgeschakeld in de halve finales. Je-Vaughn Watson verraste Jordan Morris in zijn rug bij een hoekschop en de gelijkmaker was een feit.

  Morris had dan ook iets goed te maken: met verlengingen in zicht raapte hij een afvallende bal op en vuurde hij de Verenigde Staten naar een zesde triomf in de Gold Cup. 

  Bekijk hier de doelpunten van de finale: