• home
 • video
 • pas verschenen

  Video: De Bruyne oogst lof van Guardiola na ruime prestigezege tegen Real

  De Bruyne strooide met drie assists.

  Manchester City heeft een oefenmatch tegen Real Madrid in Los Angeles gewonnen met ruime 4-1-cijfers. Kevin De Bruyne was de absolute uitblinker. Hij strooide met drie assists. De mooiste goals vielen op het eind van de match. Ook Vincent Kompany begon in de basis bij City.

  Na drie assists mag de Bruyne gaan rusten

  93.000 toeschouwers waren naar het stadion in LA afgezakt voor de aantrekkelijke affiche tussen de winnaar van de Champions League en de ploeg van Pep Guardiola, die zich deze zomer al flink liet gelden op de transfermarkt.

  Ze zagen een evenwichtige eerste helft zonder doelpunten. Pas na de rust ontplofte de wedstrijd. City liep uit tot 4-0. Eerst schilderde De Bruyne een hoekschop op het hoofd van Stones. Doelman Casilla stopte zijn kopbal, maar Otamendi trapte van dichtbij de 1-0 binnen.

  Even later stuurde De Bruyne Sterling richting doel. De jonge Brit maakte het af in de korte hoek: 2-0. Bijna scoorde de Rode Duivel ook zelf, maar zijn vrije trap vanop zo'n 20 meter strandde via de vingertoppen van de doelman op de paal.

  De Bruyne hield het dan maar op een derde assist. Hij legde de bal slim achteruit naar Stones die voor 3-0 zorgde.

  Wedstrijd eindigt met twee prachtgoals

  Na drie assists mocht De Bruyne gaan rusten van Guardiola. De twee mooiste doelpunten moesten toen wel nog gemaakt worden. Diaz, een 17-jarige Spanjaard uit de opleiding van City, trapte tien minuten voor het einde de 4-0 prachtig in de bovenhoek.

  Ondanks wat de score doet vermoeden, lag Real Madrid niet eens veel onder in het spel. Real kon de eer nog redden dankzij Oscar, ook al een jonge Spanjaard. Het jeugdproduct van Real schoot vanop 30 meter de bal met veel effect in doel.

  "Moeilijk om spelers te vinden als De Bruyne"

  City-trainer Pep Guardiola was na de match vol lof voor Kevin De Bruyne. "Het is moeilijk om een speler te vinden met zijn kwaliteiten. De Bruyne is iemand die vecht, passes geeft en nog veel meer doet."