• home
 • video
 • pas verschenen

  Verhaeghe ontkent de beschuldigingen: "Dat ze met bewijzen komen"

  Verhaeghe reageerde kort op de beschuldigignen aan zijn adres.

  0 / 0
  Bart Verhaeghe bijt van zich af op de beschuldigingen van 1895. De supportersvereniging van de Rode Duivels eist zijn ontslag omdat hij het Eurostadion zou tegenwerken. Hij ontkent de beschuldigingen. "Als ze met bewijzen komen, zal ik de nodige stappen zetten."

  "Men zoekt een schuldige en dat ben ik"

  De bestuurders van supportersvereniging 1895 willen dat Verhaeghe ontslag neemt als ondervoorzitter van de KBVB. Volgens de fans zou hij actief het Eurostadion dwarsbomen om zijn eigen belangen als zakenman te dienen.

  "Je moet die kritiek in zijn perspectief plaatsen", reageert Verhaeghe in Sporza op Radio 1. "Het Fanboard bestaat uit 10 mensen. Die representativiteit kun je in vraag stellen, net als door wie ze ingefluisterd zijn."

  "Ik ben als voetbalman absoluut voor nieuwe stadions, maar die moet je realiseren met respect voor de regels en wetten van het land. De clubs kunnen daar zelf voor zorgen."

  "Wat het project in Brussel betreft: ik kan alleen maar vaststellen dat het voor de initiatiefnemers - de Stad Brussel en het Brusselse gewest - moeilijk wordt om de deadline te halen. Dan probeert men een schuldige te zoeken en dat ben ik nu."

  "Ik blijf hier heel rustig bij"

  "De voetbalbond zit op de kade", gaat Verhaeghe voort. "We zitten niet op het schip en moeten kijken wat er gebeurt. Maar men probeert de schuld door te schuiven naar iemand anders."

  "De initiatiefnemers hadden deskundiger hun huiswerk moeten doen om tot een degelijk resultaat te komen. Ik denk dat er een aantal fouten zijn gebeurd, ook al is het niet evident om in dit land een project te realiseren en daar kun je niemand de schuld van geven."

  "Ik blijf hier heel rustig bij. Ik ben een bonafide zakenman en ik weet wat ik doe. Ik vrees niets of niemand. Dat ze hun aantijgingen hard maken en aantonen waar er zogenaamde belangenvermenging zou zijn."

  "Ik had het zelf graag anders gezien"

  "Ik herhaal: ik ben geen fan van een nationaal stadion, want ik denk dat daar altijd een club moet in spelen. Er zijn voldoende middelen en clubs die zelf een stadion willen bouwen, kijk naar Club. Maar onze samenleving is zo complex om een project te realiseren."

  "Dat heeft niets met voetbal te maken. Ik had het zelf graag anders gezien. Maar we hebben de boot gemist op Euro 2000 en daarna werd het voor elke club die wou moderniseren moeilijk om dat effectief te doen."

  "We kuisen de erfenis van de initiatiefnemers op"

  Verhaeghe haalde op het einde van het gesprek nog eens uit. "We kuisen de erfenis op van de initiatiefnemers: Steven Martens, François De Keersmaecker en Gilbert Timmermans. Ik zou heel graag hebben dat we het EK mee in België kunnen organiseren, maar deze sport staat niet boven de wet."

  "De oorzaak van het probleem ligt bij diegenen die het stadion nu niet mogelijk maken. Zij hebben niet goed gepland. Het Brusselse gewest heeft zijn eigen problemen veroorzaakt en probeert de schuld aan mij te geven via enkele fans. Dat is een beetje jammer."