• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Holsbeeck: "Zal blij zijn als de transferperiode voorbij is"

  0 / 0
  Daags voor de start van het seizoen heeft Anderlecht zijn traditionele perspraatje gehouden. Manager Herman Van Holsbeeck en voorzitter Roger Vanden Stock erkennen de status van Anderlecht als titelfavoriet en tellen ook al af naar de Champions League-campagne.

  "Er wordt getrokken aan de mouwen van enkele spelers"

  Anderlecht heeft al een prima transferperiode achter de rug. "Tot nu toe", lacht Herman Van Holsbeeck bij Sporza. "De periode duurt nog een maand en ik weet dat er aan de mouwen van Dendoncker, Kara en Teodorczyk getrokken wordt."

  "Ik zal blij zijn als augustus voorbij is. De transferperiode duurt eigenlijk veel te lang. Maar als we deze kern bijeen kunnen houden en het vertrek van Nuytinck opgevangen wordt door een verdediger van niveau, dan denk ik dat we een goeie ploeg hebben."

  "Nog twee spelers mogen weg: Harbaoui en Capel"

  Anderlecht heeft zijn doelwitten opvallend snel kunnen strikken. "Als je in mei al een uitgaande transfer van meer dan 25 miljoen kunt afronden en als je de jackpot van de Champions League hebt, dan is alles wat makkelijker."

  "Na onze titel wisten we wat we wilden: spelers die de Belgische competitie kenden. Daar zijn we in geslaagd. Maar als je wat meer centen hebt in het voetbal en als er dan nog onderhandeld moet worden, dan betaal je."

  Hoe zit het met het uitgaande verkeer? "Er zijn nog twee spelers die weg mogen: Harbaoui en Capel. Voor de rest hebben we ons huiswerk goed gedaan."

  "CL? Waarom niet de tweede ronde?"

  Terwijl enkele Belgische clubs nu al aan hun Europese campagne begonnen zijn, kan Anderlecht rustig de loting voor de groepsfase van de Champions League afwachten.

  "Je moet wat geluk hebben bij die loting", zegt Van Holsbeeck. "Als je kleppers zoals Barcelona of Bayern trekt, dan zul je veel achter de bal moeten lopen. Maar we gaan er vanuit dat we toch gewapend zijn om een goeie ambassadeur van het Belgische voetbal te zijn."

  "We willen iets betekenen", vult Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock aan. "Als we een goeie loting hebben en als deze kern er nog is, dan hebben we veel ambitie in de Champions League. Waarom kunnen we de tweede ronde niet halen?"