• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Wil graag uitpakken in Clasica San Sebastian"

  Van Avermaet won de Clasica San Sebastian in 2015.

  In de Tour de France lukte het niet om een ritzege te boeken, maar olympisch kampioen Greg Van Avermaet richt nu zijn pijlen op de Clasica San Sebastian deze zaterdag. "Ik wil minstens in de top 10 eindigen", blikt Van Avermaet vooruit.

  "Sukkelde de laatste dagen met mijn gezondheid"

  Het was niet de beste Tour de France voor Greg Van Avermaet en zijn team BMC. Zelf zat hij er enkele keren dicht bij, maar uiteindelijk lukte het de olympisch kampioen niet om een rit naar zijn hand te zetten. Na ook het uitvallen van kopman Richie Porte kon een onthoofd BMC geen potten meer breken.

  Van Avermaet laat weten dat hij op het einde van de Tour ook sukkelde met zijn gezondheid. "Ik was een beetje ziek in de laatste dagen van de Tour, maar ik hoop helemaal hersteld te zijn voor de Clasica San Sebastian deze zaterdag. Daar wil ik me graag in de top 10 nestelen", zegt hij.

  "Het is een wedstrijd die me wel ligt"

  Met een mooie prestatie in de Clasica San Sebastian dit weekend kan Van Avermaet zijn koppositie in de ranking van de World Tour verstevigen. Op dit moment staat hij daar nog steeds riant aan de leiding aangezien grootste concurrent Alejandro Valverde vroegtijdig uit de Tour verdween en nu al op grote achterstand volgt.

  "De WorldTour-punten zijn altijd mooi meegenomen", verklaart Van Avermaet. "Zeker op een parcours zoals dat van de Clasica San Sebastian kan ik iets forceren. Het is een wedstrijd die me in ieder geval wel ligt."

  Sportdirecteur Ledanois: "We weten dat de vorm goed zit"

  6 van de 8 BMC-renners die aan de start staan zaterdag hebben de Tour de France reeds in de benen. "We weten dat de vorm goed zit in onze ploeg. In de Tour zijn we op onze honger blijven zitten maar dat maakt ons extra gemotiveerd om voor de winst te gaan in San Sebastian. Daarvoor vertrouwen we vooral op Van Avermaet", zegt sportdirecteur Yvon Ledanois.