• home
 • video
 • pas verschenen

  Supportersfederatie 1895 eist ontslag van KBVB-ondervoorzitter Verhaeghe

  Verhaeghe is de ondervoorzitter van de Voetbalbond.

  0 / 0
  De belangrijkste supportersfederatie van de Rode Duivels, 1895, eist het ontslag van Bart Verhaeghe als ondervoorzitter. Ze verwijten hem het Eurostadion te dwarsbomen. Als de KBVB niet luistert, dreigen de fans ermee de matchen van de nationale ploeg te boycotten.

  De supportersfederatie riep vandaag een persconferentie bij elkaar om hun ongenoegen te laten blijken over de rol die Bart Verhaeghe speelt in het stadiondossier.

  Volgens 1895 dwarsboomt de ondervoorzitter van de KBVB de komst van een nieuw stadion op de Heizel omdat dat tegen zijn eigen belang als zakenman ingaat. Verhaeghe hoopt immers nog steeds in Vilvoorde, niet ver van de Heizel, het Uplace-project uit de grond te stampen.

  De supportersfederatie beweerde zelfs aanwijzingen te hebben dat Verhaeghe actief op zoek gaat naar manieren om het nieuwe stadion op de Heizel tegen te houden. Hij zou bijvoorbeeld achter bepaalde klachten van buurtbewoners zitten.

  Die dubbele rol van Verhaeghe is volgens de supporters nefast voor het welzijn van het Belgische voetbal. Ze eisen dan ook het ontslag van de ondervoorzitter. 

  "Als er niets gebeurt, komen we niet naar match tegen Cyprus"

  Volgens de supportersfederatie is een nieuw nationaal stadion absoluut noodzakelijk. Als de Rode Duivels moeten uitwijken naar kleinere stadions kan 1895 niet eens tickets aanbieden aan al zijn leden.

  De supporters hopen dat de KBVB hun eis serieus neemt. Als ze geen gehoor krijgen, dreigen ze met acties. Tijdens de match tegen Gibraltar op 31 augustus zal 1895 wel nog aanwezig zijn. Daar zullen ze hun standpunt nog eens verduidelijken met allerlei acties.

  Als de Voetbalbond daarna nog geen actie ondernomen heeft, zullen ze de wedstrijd op 10 oktober tegen Cyprus boycotten. Het is nog onduidelijk in welk stadion die match gespeeld zal worden, maar de supporters laten weten dat er dan helemaal geen stadion meer nodig zal zijn.

  "Proberen Rode Duivels achter ons te krijgen"

  Michael Vandersteen, die deel uitmaakt van het bestuur van 1895, vindt niet dat ontslag eisen te ver gaat. "Het is straf, maar wat Verhaeghe doet is nog straffer. Hij speelt met de toekomst van het Belgische voetbal."

  "Als de Duivels moeten uitwijken naar een kleiner stadion, zullen er supporters afhaken, krijgt de KBVB minder inkomsten uit ticketverkoop, er zullen sponsors vertrekken, ... En minder geld betekent minder geld voor de clubs en de jeugdopleidingen. Het zou het einde zijn van de hoogconjunctuur van het Belgische voetbal."

  "We roepen de Rode Duivels ook op om ons te steunen. We weten dat het gevoelig ligt om een ontslag te eisen, maar we vragen hen om het Eurostadion te steunen. Ze kunnen laten zien dat ze er willen spelen. Een stadion in 2020 zou ook twee thuiswedstrijden betekenen op het EK. Dat kan alleen in ons voordeel zijn."