• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook Hanne Maudens wordt opgevist voor het WK atletiek

  Met Hanne Maudens telt de Belgische selectie nu 17 atleten.

  De Belgische selectie voor het WK atletiek telt 17 atleten. Gisteren kreeg Eline Berings alsnog een invitatie van de Internationale Atletiekfederatie, vandaag viel meerkampster Hanne Maudens die eer te beurt.

  Eind mei bracht Hanne Maudens haar persoonlijk record in de zevenkamp op 6.113 punten. De 20-jarige Oost-Vlaamse deed dat in Götzis, waar olympisch kampioene Thiam won met 7.013 punten, een Belgisch record. De selectielimiet voor het WK stond op 6.200 punten.

  "Een dag na de bijkomende selectie van Berings voor de 100 meter horden, viel er donderdag nog een bijkomende invitatie van de IAAF in de brievenbus van de KBAB. Jonge meerkampster Hanne Maudens mag van de IAAF ook naar Londen", verklaart de Belgische Atletiekfederatie.

  "De KBAB past meteen dezelfde procedure toe als woensdag voor Berings, zodat Maudens zich mag opmaken voor de zevenkamp aan de zijde van Thiam in de Britse hoofdstad."

  "Voor Hanne is dat alvast een uitstekende gelegenheid om haar tweedaagse van het EK U23, begin deze maand in Polen, waar zij ziek de competitie moest verlaten, te kunnen vergeten. Het wordt voor de jonge Maudens alvast een uitgelezen leerschool op het grote WK."