• home
 • video
 • pas verschenen

  Het regent wereldrecords op het WK zwemmen: "Peaty is een beest"

  0 / 0
  Het WK zwemmen in Boedapest leverde de voorbije dagen al 7 wereldrecords op. "Dat is erg knap", zegt zwemcoach Ronald Gaastra aan Sporza. "Enkele gevestigde namen doen het zeer goed."

  "Peaty? Deburghgraeve vroeg of het bergaf was"

  "De vele records zijn toch wel een verrassing. Het jaar na de Spelen stoppen meestal enkele mensen. Er komt dan een nieuwe generatie die vier jaar neemt om te werken naar de Spelen. Het ongelofelijk bad en de fantastische sfeer helpen zeker, maar zoveel wereldrecords is echt knap", legt Ronald Gaastra uit aan Sporza.

  Wie steekt er bovenuit? "Enkele gevestigde namen doen het zeer goed: Pellegrini, Peaty en Sjöström."

  "Peaty (wereldkampioen op de schoolslag) is echt een beest. Hij traint heel graag en veel. Het is een boom van een vent. Iedereen vindt dat er technisch nog wel wat verbeterd kan worden, maar hij is zo sterk dat hij het doortrekt."

  "Wat Fred Deburghgraeve hier van vindt? Ik vroeg hem of hij het gezien had en hij vroeg of de race bergaf was. Daar maakt hij zich dus niet zo druk om."

  "Hopen op een finale voor Buys"

  Morgen komen de drie Belgen nog eens in actie: Kimberly Buys op de 50 meter vlinder, Louis Croenen op de 100 meter vlinder en Pieter Timmers op de 50 meter vrij.

  "Voor Kimberly hopen we op de finale. Fysiek zit het goed. De 50 meter vrij is voor Pieter een funnummertje. In mei was hij heel goed, maar dat niveau haalt hij nu niet. En voor Louis wordt het ook een bisnummer. Ik hoop dat hij iets kan rechtzetten."