• home
 • video
 • pas verschenen

  Coucke: "Ik geef ons maar 5 à 10% kans tegen Marseille, maar je weet het nooit"

  Marc Coucke poseert trots met een KVO-vlag in Stade Vélodrome.

  Marc Coucke voelt zich de koning te rijk nu zijn KV Oostende zich voor het eerst op het Europese toneel begeeft. De flamboyante voorzitter is onder de indruk van het stadion van Marseille "maar de doelen zijn hier even groot".

  Bij de verkenning van het stadion en de grasmat wreef Marc Coucke zijn ogen uit. "Ik vraag me af hoeveel keer ons eigen stadion hierin zou passen."

  "Maar zie je die paaltjes daar (wijst naar het doel)? Die zijn in elk stadion even groot en zo staan er aan beide kanten twee. Ik geef ons 5 à 10% kans. Je weet het nooit."

  "De ploeg is heel geconcentreerd. Ik heb het gevoel dat de eerste reactie "wow, we mogen hier meedoen" bij de spelers al voorbij is. Ze willen er echt voor vechten."

  "Maar we moeten ook realistisch zijn: het kan zijn dat ons eerste Europese avontuur hier al eindigt. Terwijl het juist naar meer smaakt."

  "We wisten dat we als niet-reekshoofd zo'n klepper konden loten. Als we hier iets kunnen halen, zal onze coëfficiënt wel stijgen. En we dragen ook een verantwoordelijkheid voor de Belgische coëfficiënt. We doen ons uiterste best, maar het wordt niet evident."

  "Ze hebben de tijd gedood met kaarten en UNO spelen"

  De vlucht naar Marseille was er wel een met horten en stoten. Door technische problemen moesten de spelers het vliegtuig weer verlaten en enkele uren wachten. "Dat moet ons uiteraard weer overkomen. Maar dat hoort erbij, zeker?"

  "Gelukkig hebben we een goeie groep", weet Coucke. "De sfeer is uitstekend. Dus hebben ze de tijd maar gedood met kaarten en UNO spelen."