• home
 • video
 • pas verschenen

  BAS pleit Lierse vrij in dossiers over Joachim en Vanhamel

  Doelman Vanhamel was het onderwerp van de klacht bij het BAS.

  Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft de klacht van White Star Brussel tegen SK Lierse afgewezen. De Brusselaars stapten naar het BAS, omdat ze beweerden dat de transfers van Aurélien Joachim en Mike Vanhamel naar Lierse onreglementair zijn verlopen.

  "Aansluitingen van splers waren volstrekt reglementair"

  Aanvaller Aurélien Joachim en doelman Mike Vanhamel sloten op 1 juli 2016 aan bij Lierse nadat ze hun contract bij White Star hadden laten ontbinden "wegens zware fouten in hoofde van de club-werkgever". Sterke man John Bico en co betwistten die gang van zaken en dienden een klacht in.

  "De klacht ingediend door WS Brussel werd in haar geheel afgewezen als inhoudelijk ongegrond en zal dan ook geen enkel nadelig gevolg hebben voor Lierse", meldt Lierse.

  "Anders dan WS Brussel ten aanzien van zijn voormalige spelers heeft Lierse steeds de regels gerespecteerd. Dat werd nu ook door het BAS bevestigd."

  "De aansluitingen van Joachim en Vanhamel bij Lierse waren volstrekt reglementair, zoals de KBVB zelf reeds had aangegeven op het moment van de aansluitingen."

  "Stuitend hoe White Star onze imago probeerde te bekladden"

  "De lichtzinnigheid waarmee White Star in deze zaak te werk is gegaan, en waarmee deze club het imago van onze club heeft proberen te bekladden, is stuitend. Maar met de beslissing van het BAS sluit Lierse dit hoofdstuk af."

  "Lierse zal komend seizoen dan ook vol vertrouwen aantreden in afdeling 1B. Iets waar de club nooit aan heeft getwijfeld, ondanks de foutieve uitlatingen van White Star in de pers."