• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht laat Nuytinck naar Udinese vertrekken

  Nuytinck speelde sinds 2012 voor Anderlecht.

  Bram Nuytinck trekt de deur dicht bij Anderlecht. De Nederlandse verdediger trekt richting Udinese. Dat heeft manager Herman Van Holsbeeck bevestigd. Met de transfer zou een bedrag van drie miljoen gemoeid zijn.

  De 27-jarige centrale verdediger was sinds de zomer van 2012 in het Astridpark aan de slag en had nog een contract tot 2018. Maar bij Anderlecht kon hij vorig seizoen niet meer rekenen op een basisplaats. Udinese, de ex-ploeg van Sven Kums , biedt hem een reddingsboei. 

  Nu het vertrek van Nuytinck vaststaat, moet Anderlecht de transfermarkt op voor een nieuwe verdediger. "We zoeken een speler die op links en centraal achterin uit de voeten kan", zei Van Holsbeeck op de persconferentie naar aanleiding van het nieuwe seizoen.

  "Uit ervaring weet ik wel dat die vrij duur zijn. Een tweede Uros Spajic zou mooi zijn. Een onbekende speler die we eerst huren en zich bewijst, die we daarna voor een laag bedrag kunnen overnemen. Intussen zouden we Spajic voor vele miljoenen naar de Premier League kunnen transfereren."

  "We hebben natuurlijk al wel een lijst klaar met daarop potentiële versterkingen. Het profiel is duidelijk: een fysiek sterke verdediger die ook over voetballende kwaliteiten beschikt. Als ook Kara vertrekt, hebben we nog een tweede centrale verdediger nodig."