• home
 • video
 • pas verschenen

  Altach: "Wij hebben al matchritme, iets wat Gent ontbreekt"

  Ook Gent trainde gisteren een laatste keer.

  SC Rheindorf Altach, vorig seizoen vierde in de Oostenrijkse competitie, is niet van plan zich vanavond gedwee naar de slachtbank te laten leiden door AA Gent. De Oostenrijkers hebben vertrouwen na een goed competitiebegin.

  "Al een intensieve periode achter de rug"

  Altach trainde woensdag een laatste keer. Daarna drukte trainer Klaus Schmidt zijn respect uit voor Gent. Maar de Oostenrijkers geloven in hun kansen. 

  "Wij hebben al een intensieve periode achter de rug. We speelden al twee voorrondes en dan was er ook al een eerste competitiematch met Austria", zei trainer Klaus Schmidt. "Gelukkig hebben wij mooie resultaten geboekt in die wedstrijden."

  "Van Austria Wenen wonnen we netjes met 3-0. Wij hebben door die matchen al een pak wedstrijdritme opgedaan, wat bij onze opponent wel ontbreekt."

  "Zij zitten nog in de voorbereiding op hun eigen competitie en de match van donderdag is hun eerste in de Europa League. Het was daarom ook niet simpel om aan beeldmateriaal te geraken van AA Gent, maar daar zijn we toch in geslaagd."

  "We weten dat we geen cadeaus moeten verwachten"

  Ondanks het geloof in eigen kunnen, zijn de Oostenrijkers de knappe Europese prestaties van Gent in de Champions League nog niet vergeten.

  "Ik zei tegen mijn spelers dat we donderdag tegen een "echte ploeg" uitkomen. Mannen die al de Champions League speelden", zei Klaus Schmidt.

  "Gent is een club die een mooie reputatie opbouwde in het Europees voetbal. Daarom weten we dat we hier geen cadeaus moeten verwachten. Wij zijn alvast trots dat we mogen aantreden in de Europa League.

  "Vergeet niet dat onze club komt uit een dorpje met amper iets meer dan 6.000 inwoners. Drie seizoenen terug maakten wij de promotie naar eerste klasse en zie ons hier nu zitten. Daarom dat we er alles aan gaan doen om niet roemloos ten onder te gaan tegen AA Gent."