• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Altach zou in België meespelen voor Play-off I"

  Hein Vanhaezebrouck ziet het blijkbaar wel zitten.

  AA Gent opent zijn Europese seizoen tegen de Oostenrijkers van Altach. Is het de start van opnieuw een mooie campagne? "Het is niet omdat het vorige keren goed ging, dat dat nu automatisch weer zo zal zijn."

  SC Rheindorf Altach bereikte de 3e voorronde van de Europa League door eerste 4e te worden in Oostenrijk en vervolgens een Georgische en Wit-Russiche club uit te schakelen in de voorrondes.

  "Het is een ploeg met veel ervaring en voetballend vermogen", somt Hein Vanhaezebrouck hun sterke punten op. "Ze hebben een paar spelers die we niet te veel ruimte mogen geven."

  "Het is ook een ploeg die collectief denkt én tactisch zit het allemaal goed in elkaar. Het wordt dus zeker geen makkelijke wedstrijd."

  Veel sterke punten dus, maar wat zijn dan de zwakkere punten van de Oostenrijkers? "Die zullen we morgen proberen uit te buiten, maar die kan ik op voorhand niet aankondigen."

  Waar zou Altach eindigen als het in België zou spelen? "Ik denk dat het een goeie subtopper zou zijn. Geen titelkandidaat, wel een kandidaat voor Play-off I. En dan weet je dat je daar tegen kunt verliezen."

  "We moeten nog stappen zetten voor we écht klaar zijn"

  AA Gent heeft er een degelijke voorbereiding opzitten, met overwinningen tegen onder meer PAOK en Lens en een nipte nederlaag tegen Nice. "Toch zullen we nog wat stappen moeten zetten voor we helemaal klaar zijn."

  "Het is voor ons de eerste keer money time, terwijl Altach al 6 officiële matchen gespeeld heeft. Zij staan wat dat betreft verder. Een paar spelers bij ons zijn nog niet 100%, maar ik stel alleen spelers op die voluit kunnen gaan."

  AA Gent bouwde de voorbije twee jaar een reputatie op in Europa. "We willen daar dus heel graag weer deel van uitmaken. Maar het is niet omdat het de vorige jaren goed ging, dat het nu automatisch weer zo zal zijn."