• home
 • video
 • pas verschenen

  Timmers: "Dit is gewoon niet goed. Het zat er helemaal niet in"

  Pieter Timmers is aangeslagen na zijn halve finale.

  Geen finale op de 100 meter vrije slag voor Pieter Timmers op het WK in Boedapest. "Maar ik had op voorhand gezegd dat dit wellicht mijn kampioenschap niet zou worden." Ronald Gaastra is ook niet helemaal verrast. "Ik zag dit aankomen."

  Pieter Timmers was zonder specifieke verwachten naar Boedapest afgereisd, maar toch was de ontgoocheling groot. "Dit is gewoon niet goed. Het zat er helemaal niet in."

  "De eerste 50 meter vielen nog mee, maar na het keerpunt had ik moeite om een hoog tempo vast te houden. In de laatste 25 meter kreeg ik het nog moeilijk en was het echt zwoegen."

  "Er wordt van mij verwacht dat ik prestaties aflever, maar ik had op voorhand gezegd dat dit wellicht niet mijn kampioenschap zou worden. Ik had vanochtend nochtans vertrouwen opgedaan. Bij het inzwemmen zag het er ook goed uit en ging het lekker. Maar in de wedstrijd niet. Jammer."

  Coach Gaastra: "Ik zag dit aankomen"

  Ook coach Ronald Gaastra had op meer gehoopt. "Pieter is 's avonds altijd sneller dan 's ochtends. Als hij 's ochtends dan 48"6 zwemt, dan denk je dat 48"2 erin zit. Dat was genoeg geweest voor de finale."

  "Maar je kunt nog zo goed zijn, je moet wel 100% voorbereid aan de start staan. Als je dat niet doet ben je een luierik en hoor je niet thuis in de topsport. Pieter is zeker geen luierik. Hij heeft gewoon een andere keuze gemaakt."

  "Ik zag dit aankomen. Dit is als coach ook niet leuk, zeker omdat we sinds vorig jaar aan de kant van de prijzen zitten. Maar ik heb Pieter sinds de stage eind juni maar 5 keer op de training gezien. Ik kon dus weinig bijsturen. We wisten dat hij daar ergens de prijs voor zou betalen. We moeten daar niet over zeuren, maar het is wel de realiteit."

  "Als topsporter ben je teleurgesteld als je het doel dat je vooropgesteld had niet haalt. Maar ik verwacht dat hij hier extra motivatie uit haalt en dat hij op het EK in Glasgow iets rechtzet."