• home
 • video
 • pas verschenen

  Pique: "De foto met Neymar was een persoonlijke mening"

  Pique postte maandag een foto op Twitter: "Hij blijft".

  Barcelona en PSG gaven gisteren beide een persconferentie. In het licht van de geruchten was het vooral uitkijken wat er gezegd zou worden over de toekomst van Barcelona-speler Neymar. Veel wijzer werd niemand, behalve dat niemand ontkende dat er achter de schermen iets beweegt.

  Twee Franse en twee Spaanse clubs zijn op dit moment de motoren van een tot de verbeelding sprekende geruchtenmolen. Terwijl Real Madrid met Monaco de overgang van Kylian Mbappé zou proberen af te ronden voor 180 miljoen euro, zou PSG nog meer geld veil hebben voor Neymar van Barcelona.

  Barcelona-boegbeeld Gerard Pique zorgde voor blije reacties bij de Catalaanse fans afgelopen maandag door op Twitter te plaatsen: "Hij (Neymar) blijft". "Maar dat was een persoonlijke mening, gebaseerd op mijn gesprek met hem", verduidelijkte Pique op de persconferentie.

  "Ik zou graag hebben dat Neymar blijft, maar hij is de enige die kan communiceren over de vraag of hij blijft of vertrekt. Ik denk niet dat het een kwestie van geld is. Het kan ook niet om het sportieve project gaan, want er is geen betere club om te zijn dan bij Barcelona."

  "Dan is er nog de rol binnen het team. Wil hij de leider van de ploeg worden? Bij Barcelona moet hij samenspelen met de beste speler aller tijden." 

  Emery: "Natuurlijk hopen we de best mogelijke ploeg samen te stellen"

  Net als Barcelona bereidt ook PSG het nieuwe seizoen momenteel voor in de Verenigde Staten. Trainer Unai Emery beseft allicht goed dat grote transfer vooral in de luwte worden afgehandeld. Op zijn persconferentie probeerde hij de vragen over Neymar te ontwijken.

  "We mogen enkel over het heden praten en moeten het dus hebben over de spelers die op dit moment bij de club spelen. Natuurlijk hopen we de best mogelijke ploeg samen te stellen", zei Emery.

  "Neymar is een grote speler. Wij zijn altijd vragende partij voor grote spelers, maar er wordt veel gepraat over hem."