• home
 • video
 • pas verschenen

  Novak Djokovic komt dit seizoen niet meer in actie

  Novak Djokovic had 51 opeenvolgende grandslamtoernooien gespeeld.

  Novak Djokovic heeft de bladzijde van 2017 in zijn tennisboek al omgedraaid. De Serviër heeft last van zijn elleboog en wil die laten herstellen. "Volgens de dokters en specialisten heb ik rust nodig. Dat is de enige oplossing."

  De voorbije dagen waren er al signalen dat Novak Djokovic er een tijdje tussenuit zou gaan. Op zijn Facebookpagina bevestigde de Serviër dat hij dit seizoen niet meer in actie komt.

  "Ik sukkel al anderhalf jaar met mijn elleboog, maar de laatste maanden heeft de pijn zijn hoogtepunt bereikt. In Wimbledon (waar hij opgaf in de kwartfinales, red) was de pijn niet meer te harden. Daarom heb ik beslist om geen toernooien meer te spelen in 2017."

  "Ik heb veel dokters en specialisten geraadpleegd en die zijn het er allemaal over eens dat ik rust nodig heb. Dit is een van die blessures waarvoor geen wondermiddel bestaat. Ik moet de natuur haar werk laten doen."

  "Ik wil nog zeker 5 jaar tennissen"

  "Dit was geen makkelijke beslissing, maar ik geloof dat alles in het leven met een reden gebeurt. Ik ga deze tijd gebruiken om van mijn familie te genieten, want binnenkort word ik opnieuw vader."

  "Ik ga een paar maanden mijn racket links laten liggen en daarna begin ik weer rustig met trainen. Ik kijk ernaar uit om weer aan mijn lichaam én aan mijn spel te werken. Aan dingen waarvoor je normaal gezien de tijd niet hebt."

  "Dit is een nieuwe ervaring voor mij. Ik heb nog nooit een groot toernooi gemist. Ik heb sinds ik prof ben geworden aan alle grandslamtoernooien (51 op een rij) deelgenomen, met heel wat succes (12 grandslamtitels)."

  "Mijn lichaam is altijd gezond gebleven, ik had amper blessures. Tot nu. Ik hoop dat ik met wat rust klaar ben om nog lang te spelen. Ik wil nog zeker 5 jaar tennissen", besluit de 30-jarige Djokovic.

  Novak Djokovic deed zijn aankondiging op Facebook