• home
 • video
 • pas verschenen

  Motorlegende Ángel Nieto in kritieke toestand na ongeluk met quad

  Ángel Nieto vecht voor zijn leven in het ziekenhuis.

  De 13-voudige wereldkampioen MotoGP Ángel Nieto is in Ibiza zwaargewond geraakt bij een tochtje met zijn quad. De 70-jarige ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

  Ángel Nieto was in de jaren 70 en 80 de toonaangevende figuur bij de lichte motoren (50cc, 80cc en 125cc). De Spanjaard sprokkelde in die periode maar liefst 13 wereldtitels en behaalde op weg naar die titels ook nog eens 90 GP-overwinningen.

  Het noodlot voor Nieto sloeg toe tijdens een tripje met zijn quad. Hij kwam op Ibiza in aanraking met een auto en kreeg een slag op zijn hoofd. Hij werd ter plaats geïntubeerd en werd overgebracht naar het lokale ziekenhuis. Daar ligt zijn lot nu in handen van de neurochirurgische afdeling.

  Ángel Nieto in actie in de GP van Duitsland op zijn 125 cc-motor