• home
 • video
 • pas verschenen

  Jan "Jakke Petrol" Petralia wint duatlon met finish op Alpe d'Huez

  Jan Petralia in volle inspanning op Alpe d'Huez.

  De Belg Jan Petralia heeft de duatlon naar Alpe d'Huez op zijn naam geschreven. Petralia had meer dan 3 minuten voorsprong op zijn naaste belager. Tim Van Hemel eindigde als 6e, dezelfde plaats die Emma Claisse bij de vrouwen bekleedde.

  In de duatlon van Alpe d'Huez starten de sporters in Bourg d'Oisans. Na 6,5 kilometer lopen kruipen ze op de fiets om na 15 kilometer klauterwerk opnieuw de loopschoenen aan te trekken. De finish ligt 2,5 kilometer verderop, op de top van de legendarische Alpencol.

  Voor een aantal atleten is de duatlon de ideale laatste training op de triatlon die later deze week op het programma staat. Maar voor Petralia en co was het ernst.

  Petralia legde de moordende duatlon af in 1u21'14". Nummer 2 Yannick Cadalen had daar 3 minuten meer voor nodig.

  VIDEO: De finish van een uitgeputte Jan Petralia