• home
 • video
 • pas verschenen

  Eline Berings wordt toch nog opgevist voor WK

  Eline Berings mag toch naar Londen.

  Eline Berings wordt toegevoegd aan de Belgische selectie voor het WK atletiek in Londen (4 tot 13 augustus). Ze miste op de Nacht van de Atletiek op een haar de limiet op de 100 meter horden, maar wordt nu toch opgevist.

  Eline Berings kreeg afgelopen weekend in Heusden een laatste kans om de WK-limiet te lopen, maar dat lukte net niet. Ze bleef met 13"02 amper 4 honderdsten boven de WK-limiet. "Dit is echt heel zuur", zei ze toen.

  Als 37e op de wereldranglijst had ze wel nog een waterkansje om opgevist te worden voor Londen en dat is nu ook gebeurd. Ze wordt toegevoegd aan de Belgische selectie, die nu 16 atleten telt.

  Berings sluit zo twee jaar vol blessureleed af. "Van twee zware blessures aan de voorste kruisbanden naar het wereldkampioenschap. Dat is hoe je terugslaat", reageerde de Europese indoorkampioene (60m) van 2009 op Instagram.