• home
 • video
 • pas verschenen

  Club Brugge-coach Leko: "De 3 Turkse goals waren cadeaus"

  Ivan Leko: "Eigenlijk hadden we na de rust de 3-0 moeten maken."

  Ivan Leko moest in zijn debuutmatch met lede ogen toekijken hoe zijn Club Brugge door gestuntel een 2-0-voorsprong te grabbel gooide. "We hadden onze kalmte moeten bewaren na de rust", sakkert hij.

  Ivan Leko dacht na de eerste helft ongetwijfeld een droomdebuut te maken als coach van Club Brugge. Maar het werd nog bijna een nachtmerrie.

  "In de eerste helft hadden we de volledige controle en maken we 2 goals. Terwijl Basaksehirspor geen enkele kans had."

  "Dan weet je dat de Turken meteen na de rust hoog druk gingen zetten. Als je dan een kwartier je kalmte kunt bewaren en gebruik maakt van de ruimte in hun rug wordt het 3-0."

  "Maar de drie tegengoals waren cadeaus. Basaksehirspor kreeg na de rust heel wat kansen, maar dat kwam telkens door fouten van ons. Toegegeven, het is wel een goeie ploeg. Ze hebben de klasse om Champions League te spelen."

  Valt deze situatie nog recht te zetten in Turkije? "In het voetbal kan alles. Maar natuurlijk niet als je elke match 2 à 3 goals tegen krijgt."

  Vormer: "De kansen in Turkije zijn fiftyfifty"

  Ruud Vormer: "De 2-0 was verdiend. We creëerden zelf niet heel veel kansen, maar het stond goed, we voetbalden goed. Dan denk je aan de rust: "We gaan door". Maar in de tweede helft werden de ruimtes te groot en geven we drie stomme goals weg. Het waren individuele fouten, maar als team stonden we ook niet meer perfect. Het is een goeie ploeg met grote namen, maar alles kan nog. Er valt daar zeker iets te halen. Ik denk dat de kansen fiftyfifty zijn."

  Stefano Denswil: "In de eerste helft grepen we ze bij de keel, maar in de tweede helft geven we het weg en dat is heel zuur. Zelf twee keer scoren is wel heerlijk, zeker als het de ploeg helpt. Een afscheidscadeau? Ik lees hetzelfde als jullie. Hamburg heeft interesse, maar ik geef er geen commentaar op. In Turkije kan er volgende week nog alles gebeuren. We hebben zeker nog vertrouwen, maar vanavond hebben we eigenlijk wel punten weggegooid."

  Vincent Mannaert: "Spijtig dat we na de pauze een sterke eerste helft uitwissen. De eerste helft speelden we erg mooi voetbal. We speelden met een groot strijdershart en de spelers voerden allemaal hun taak uit. Helaas lukte dat na de pauze niet meer en strafte Basaksehir, dat ik een erg degelijk team vond, dat af. We zullen in Turkije wellicht moeten winnen en dat zal niet makkelijk zijn, maar ook niet onmogelijk. We moeten ons optrekken aan enkele seizoenen geleden, toen we tegen de verwachtingen in Besiktas uit de Europa League kegelden."