• home
 • video
 • pas verschenen

  Sonck over seizoensstart van Club: "Oefenmatchen zeggen iets, maar niet alles"

  "Het is afwachten hoe de jonge spelers het zullen doen."

  Club Brugge begint morgen aan het seizoen met een belangrijke match in de voorrondes van de Champions League. In zijn oefenwedstrijden kon de club tot nu toe niet overtuigen. "Dit wordt een grote test", vertelt Wesley Sonck. "Het is afwachten welke spelers er zullen opstaan bij Club Brugge."

  "Club heeft voor jonge spelers gekozen en je moet die tijd geven"

  Ivan Leko nam de fakkel over van Michel Preud'homme bij Club, maar de trainer kon nog geen indruk maken tijdens de voorbereiding op het seizoen. Club verloor zijn oefenwedstrijden tegen onder andere Bilbao, AZ en Waasland-Beveren.

  "De resultaten zijn niet denderend, maar uit ervaring weet ik dat oefenwedstrijden wel iets zeggen, maar zeker niet alles. Tijdens de voorbereiding moet je je vooral fysiek klaarstomen. Er is ook een nieuwe trainer die nieuwe automatismen in de ploeg wil slijpen."

  Wat denkt Sonck van de aanwinsten van Club? "Je kan al iets zien, maar nog niet alles. Het is nog te vroeg om te zeggen wie de meevallers of de tegenvallers zijn. Club heeft ook vooral jonge spelers gekozen. Je moet die tijd geven."

  "Simons heeft een andere rol, Claudemir is weg, ... Er zijn wel nieuwe jongens gekomen, maar het is wachten wie er zal opstaan bij Club. Ze zijn nog aan het zoeken wie en wat. Cools en Engels zaten bijvoorbeeld niet in de wedstrijdselectie tegen Bilbao."

  "Dat is misschien het verschil met Anderlecht. Je weet wat je hebt aan Sven Kums. Hij kent de competitie en trekt nu al het spel naar zich toe."

  "Als er echt gegadigden waren, was Izuierdo al weg"

  "Deze match wordt dus een grote test. Die Turken zijn geen pannenkoeken. Het is de eerste wedstrijd waarin duidelijk zal worden hoe het type-elftal van Leko eruit ziet en hoe hij wil voetballen."

  Het was Sonck ook opgevallen dat gouden schoen Izquierdo in de selectie zit voor de Europese match. "Ik lees dat hij nog niet topfit is. Hij zal waarschijnlijk wel vertrekken, maar als je echt weg wilt en er zijn gegadigden, dan was hij al weggeweest."

  "Het kan ook een strategie zijn van ploegen om zo lang mogelijk te wachten en zo de prijs te drukken. Maar als hij vertrekt, zal het dus naar een club zijn die geen Champions League speelt."