• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook LeBron James krijgt voormalige MVP aan zijn zijde bij Cleveland

  Rose krijgt een minimumcontract (voor een "veteraan") bij Cleveland.

  Cleveland is vastberaden om de strijd met rivaal Golden State op te voeren. Derrick Rose zou het ontbrekende puzzelstukje moeten worden bij de Cavs. Onder elkaar werden James en Rose tussen 2009 en 2013 vijf keer verkozen tot beste speler in de NBA.

  Derrick Rose was jarenlang de draaischijf van de Chicago Bulls, maar door knieproblemen verdween hij wat van het voorplan. Afgelopen seizoen leek hij bij de New York Knicks weer naar zijn beste niveau toe te groeien, tot hij andermaal werd afgeremd door zijn knie.

  Bij Cleveland hoopt de 28-jarige Rose eindelijk weer eens mee te kunnen doen voor de prijzen. Op papier zou hij de ideale aanvulling zijn voor sterspeler LeBron James, maar dan moet de point guard wel fit blijven.

  De komst van Rose betekent wellicht dat een vertrek van Kyrie Irving bij Cleveland onvermijdelijk is geworden. Irving gaf zelf al aan de Cavs te willen verlaten om elders een belangrijkere rol te kunnen opeisen. Hij wordt wellicht geruild met een andere topspeler.

  Rijdt Cleveland het gat dicht met Golden State?

  Met de overgang van Derrick Rose wil Cleveland ook op de transfermarkt de concurrentie aangaan met rivaal Golden State. De Warriors trokken vorig seizoen met Kevin Durant óók een ex-winnaar van de MVP-trofee aan om die aan Steph Curry te koppelen. Dat legde de ploeg geen windeieren. Cleveland werd in de NBA-finale weggeblazen met 4-1. Het was de 3e finale op een rij tussen beide teams.

  LeBron James ziet de samenwerking met Rose alvast zitten