• home
 • video
 • pas verschenen

  Leko: "Izquierdo weet dat hij Club Brugge nu moet helpen"

  Leko en Club Brugge beginnen morgen aan hun Europese campagne.

  De vaderlandse competitie is nog niet begonnen, maar Club Brugge lijkt nu al voor de match van de waarheid te staan. Başakşehirspor is de tegenstander in de 3e voorronde van de Champions League.

  "Ik spreek veel met Izquierdo"

  José Izquierdo lijkt al een tijdje op een transfer te azen, maar de Colombiaan zit toch in de selectie voor de eerste Europese opdracht van Club.

  "Voor José is de situatie niet makkelijk, want hij kijkt uit naar een transfer. Ik spreek veel met hem en hij weet dat we nu op hem rekenen, dat hij Club nu moet helpen", vertelde coach Ivan Leko op zijn persbabbel.

  Is Club Brugge klaar voor de match tegen Başakşehirspor? "Ik ben tevreden met wat ik gezien heb op training en in de oefenmatchen. Er is vooruitgang op tactisch, mentaal en fysiek vlak."

  "We moeten 9 nieuwe spelers inpassen, maar we worden elke dag beter. Over 3 weken, 3 maanden of 6 maanden zullen we nog beter zijn, maar morgen telt. We weten wat we moeten doen."

  "Ik geloof in onze kansen"

  Başakşehirspor lijkt wel geen hapklare blok voor Club Brugge te vormen. "We hebben 5 à 6 matchen van hen bekeken. Ze zijn compact en kunnen op resultaat spelen, maar ze hebben toch individuele kwaliteit."

  "We hebben een plan om deze match aan te pakken. We moeten op onszelf focussen en zorgen dat we met deze groep een kwalificatie kunnen afdwingen. Er kan veel gebeuren, maar ik geloof in onze kansen."

  Vormer: "Ik vond het vorig seizoen niet echt leuk"

  Kersvers Club-aanvoerder Ruud Vormer vergezelde zijn trainer op de persconferentie. "Het is geen probleem dat we nu al vol aan de bak moeten.  Het is heerlijk dat de voorbereiding gedaan is. De Champions League staat voor de deur en dan moet je klaar zijn."

  Vorig seizoen kreeg Club in Europa billenkoek: 0 op 18 in de groepsfase van de Champions League. "Ik vond het vorig seizoen niet echt leuk, maar dit is een nieuw seizoen. We starten vanaf nul, maar ik hoop dat we zullen verrassen."