• home
 • video
 • pas verschenen

  Tranen bij de Flames: "Dit komt hard aan, maar we zijn trots op de groep"

  0 / 0
  Het EK zit erop voor de Belgische voetbalvrouwen. Nederland won met 1-2 van de Red Flames, die hun EK-debuut in de groepsfase zien stranden. "We kunnen onszelf niets verwijten", reageren de Flames.

  Hoe reageren de speelsters?

  • Justien Odeurs (doelvrouw): "We hebben een goeie wedstrijd gespeeld. Het is jammer dat we op zo'n manier verliezen, want we hadden er meer kunnen uithalen. Ik ben wel enorm trots op wat deze ploeg gedaan heeft. We hebben onszelf niets te verwijten. We proberen het toernooi met opgeheven hoofd te verlaten, maar het is altijd zwaar als je zo'n belangrijke match verliest. Maar we hebben een goed toernooi gespeeld."
  • Tessa Wullaert (scoorde tegen Nederland): "Dit is echt balen. We begonnen goed, maar na die penalty van Nederland gingen de kopjes naar beneden. Ik ben toch trots op de groep, we kunnen onszelf niets verwijten. Mijn doelpunt? Ik was zelf ook verrast. Het was een voorzet, maar de bal gaat er mooi in. Al levert mijn doelpunt niets op."
  • Aline Zeler (aanvoerder Red Flames): "Nederland maakte de eerste goal en dat is in zo'n match belangrijk. Ik ben teleurgesteld, want er stonden veel supporters achter ons. Dit komt hard aan."

  Bondscoach: "Heel blij dat ik trainer mag zijn van deze groep"

  • Ives Serneels (bondscoach): "We moeten het toernooi verlaten nadat we twee maanden hard gewerkt hebben met deze groep: dat is mijn enige ontgoocheling. Als ik opsom wat er allemaal gebeurd is met het vrouwenvoetbal in België, dan overheerst absoluut het positieve gedeelte. De speelsters zijn ontgoocheld, maar ik denk dat ze morgen blij en trots zullen zijn op wat ze beleefd hebben. Ze hebben keihard gewerkt. Ik ben heel blij dat ik trainer mag zijn van deze spelersgroep en staf. Wat hier op twee weken gebeurd is, daar krijg ik nog kippenvel van."