• home
 • video
 • pas verschenen

  Tomic: "Zonder echt moeite te doen heb ik al veel geld verdiend, knap toch?"

  "Ik heb me verveeld", zei Tomic na zijn uitschakeling op Wimbledon.

  De Australische tennisser Bernard Tomic heeft opnieuw enkele uitspraken gedaan die zijn sponsors niet graag zullen horen. "Ik hou niet van tennis. Dit is gewoon mijn job", zei hij op de Australische tv-zender The Seven Network. "Zonder me echt 100 procent in te zetten, heb ik toch al miljoenen euro's verdiend."

  Na zijn uitschakeling op Wimbledon had Tomic al op enkele tenen getrapt in de tenniswereld door te zeggen dat hij zich eigenlijk verveeld had. Hij kreeg een boete en zijn sponsor liet hem vallen.

  "Ik heb er geen spijt van. Het geeft misschien een slechte indruk, maar ik ben eerlijk en zeg wat ik voel." Tomic werd ooit gezien als een groot tennistalent, maar is ondertussen weggezakt naar de 73e plaats op de wereldranglijst.

  "Soms geef ik me wel voor de volle 100 procent, maar soms ook maar voor 30 procent. Gemiddeld zit ik aan 50 procent, denk ik. Ik doe eigenlijk niet echt veel moeite, en als je dan kijkt wat ik toch al bereikt hebt. Eigenlijk is dat toch een knappe prestatie."

  "Ik heb nooit van tennis gehouden. Voor mij is dit een job. Zou niet iedereen een job willen als sportman in een van de populairste sporten ter wereld? Ik zet me maar 50 of 60 procent in en verdien miljoenen dollars. Wie zou dat niet willen?"

  "Ik voel me beetje gevangen. Ik moet dit doen. Er zijn echt niet veel dingen waar ik gelukkig van word. Misschien als ik ooit een grandslamtoernooi win."