• home
 • video
 • pas verschenen

  Phelps verliest tegen (mechanische) haai: "Uiteraard lagen we niet samen in het water"

  Team Shark versloeg Team Phelps, maar veel kijkers waren "not amused".

  Michael Phelps mag dan wel de snelste zwemmer op aarde zijn, in het dierenrijk moet hij toch zijn meerder erkennen in de witte haai. Veel kijkers voelden zich na de gehypete race wel bekocht. Phelps zwom immers niet écht tegen een haai, hoewel dat in de aanloop wel door organisator Discovery Channel werd gesuggereerd.

  De stunt met Michael Phelps en de  witte haai kaderde in de Shark Week van Discovery Channel. De tv-zender wou weten of de meest succesvolle olympiër aller tijden ook sneller was dan een haai.

  De race vond plaats voor de kust van Zuid-Afrika, over 100 meter in open water. Hoewel op voorhand de suggestie werd gewekt dat Phelps en de haai samen in het water zouden liggen, deden de programmamakers een beroep op een mechanische haai, die ze programmeerden volgens eerder verzamelde gegevens.

  Phelps, die dankzij een flipper aan zijn voeten zelf ook als een vis in het water was, legde de afstand af in 38"1. Dat was precies 2 seconden trager dan de witte haai.

  "Mijn veiligheid was prioriteit nummer 1"

  "Deze keer ben ik wel tevreden met een zilveren medaille", grapte Michael Phelps na de wedstrijd. "De haai zwom zo snel. Bijna als een kogel."

  "Uiteraard bevonden we ons niet op hetzelfde moment in het water", reageerde Phelps op de vele ontgoochelde reacties op de sociale media. "Mijn veiligheid was prioriteit nummer 1."

  Phelps hintte op Twitter al op een revanche, maar dan in minder koude omstandigheden.

  Phelps racete niet tegen een échte haai? Twitter is not amused