• home
 • video
 • pas verschenen

  Napoli-coach over Mertens: "Kan iemand die 34 goals maakte niet op flank zetten"

  Dries Mertens blijft het vertrouwen krijgen van zijn coach als diepe spits.

  Dries Mertens lijkt bij Napoli de strijd om de positie van diepe spits definitief gewonnen te hebben. Coach Maurizio Sarri is niet van plan Mertens "te degraderen" naar de flank. "Hij heeft bewezen het best uit de verf te komen in de spits."

  Omdat Arkadiusz Milik zowat het hele seizoen out was met een blessure verhuisde Dries Mertens van de flank naar de spits. Hij ontbolsterde er helemaal en lag met 34 goals aan de basis van het sterke seizoen van Napoli.

  Nu Milik weer fit is, dringt de vraag zich op: zal Mertens terug vanaf de zijkant moeten opereren? "Ik kan tegen iemand die 34 goals in 1 seizoen toch niet zeggen: ga jij maar weer aan de buitenkant spelen", zegt coach Sarri. "Ik denk niet dat Mertens dat zou appreciëren. Hij heeft bewezen het best uit de verf te komen als diepe spits."